Uppdatering - läget på anläggningen

Vi har fortfarande 6 hästar isolerade.
Inga fler hästar har insjuknat sen 28/9. Det innebär att alla flockar nu hanteras som ”gröna”, alltså förmodas vara icke smittade. Detta tack vare att ingen häst i deras flock insjuknat under de senaste 21 dagarna.

I fredags provtogs en av de första som insjuknade, då han varit symtomfri mer än 5 veckor. Provtagningen skedde med nässköljprov. Tyvärr visade provet positivt för kvarka och nytt prov planeras att tas först om 3-4 veckor. 

Friskförklaringen för samtliga isolerade hästar är
1.      Symtomfri 5 veckor
2.      Nässköljprov med negativt svar
3.      7 dagar senare – nytt nässköljprov med negativt svar

Vi fortsätter ha kontakt med både ridskolans veterinär och länsveterinär för råd och stöd med hur vi går vidare framåt.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter