Personal

Charlotta (Lotta) Lantz
Instruktör

Jag kom till Bärf 2018, med ponnyn Millan som då var uppstallad på privatstallet på ridskolan. Kort därefter började jag hålla lektioner och har gjort det i olika omfattning sedan dess. Under 2020-2021 jobbade jag heltid på ridskolan som verksamhetsansvarig. Just nu är det jag som har hand om terminsplanering, hästkunskpasundervisning och en hel del administration nu när vår ordinarie verksamhetsansvariga Maja är föräldraledig. Så just nu är det oftas jag som svarar från ridskolemailen. Utöver det hoppar jag in som vikarie då och då och håller ibland lite egna kurser. Övrig tid jobbar jag som kommunikatör på Sveriges lantbruksuniversitet.

Jag började rida som 8-åring efter att ha tjatat om det sedan jag lärde mig prata. Under tonåren ägnade jag i princip all ledig til åt egna ponnyn och att vara på ridskolan där jag bland annat höll kurser, var engagerad i ungdomssektionen och i tävlingssektionen. Jag har tävlat upp till LA hoppning på ponny och varit med i lag i elitallsvenskan i dressyr - också på ponny. Utbildningar inom ridsporten begränsas till basutbildningen och ungdomsledarkurs, men jag har många timmars erfarenhet att hålla lektioner.

Jag har även min häst Jack uppstallad på ridskolan.

Cia Svensson
Instruktör

Presentation kommer!

Elsa Lövgren
Stallpersonal och instruktör

Presentation kommer!

Emma Henriksson
Instruktör

Presentation kommer!

Ida Lidén Blom
Instruktör

Presentation kommer!

Kim Johansson Hjort
Instruktör

Kim heter jag och jag bor i det röda huset på ridskolan med min man Olle och våra två barn Leia och Eira. Vi är stolta över att få vara Bälinge Ryttarförenings hyresvärdar.

Till vardags jobbar jag som projektledare inom elbranschen men under flera år har jag hoppat in som vikarie vid behov på ridskolan och under vårterminen 2022 började jag även ha min egen lektion med nybörjarvuxna. Att få instruera och peppa våra ryttare inspirerar och utvecklar mig som person och att se ”när polletten ramlar ner” hos en ryttare är bland det häftigaste jag vet.

Som barn är jag uppvuxen med hästar då mina föräldrar hade travhästar och jag själv hade en shetlandsponny som jag både körde och red på. Därifrån har jag fått min balans på hästryggen. Som vuxen har jag tävlat på hobbynivå i både hoppning och dressyr på min egen häst Amora som är uppstallad på ridskolan. Inom ridsporten har jag gått Basledarutbildning, Tävlingsledarutbildning och Ridledarutbildning.

Hoppas vi ses i stallet!

Lena Linder
Instruktör

Jag är uppvuxen på Väsby ridskola och har alltid velat ha hästar i mitt liv, men har trots det valt andra yrken, med mindre framgång. Jag har tränat hoppning upp till 1,20, men tycker att dressyren är roligare så det har jag sysslat med desto mer - upp till Msv med goda resultat. Efter att jag råkade ut för en stor olycka 2010 har jag valt att inte ha några egna hästar, men rider gärna våra älskade ridskolehästar.

Jag är utbildad ridinstruktör, har hästskötarexamen och har jobbat med hästar vid både kavalleriet, polisrytteriet och med femkampshästar i Spanien. På Bälinge ryttarförening har jag jobbat mer eller mindre sedan år 2000, och har även gästspelat på Akademistallet.
 

Maja Bladh
Verksamhets- och stallansvarig - föräldraledig

Inflyttad till Uppsala p.g.a. miljövetarstudier och tog examen i juni 2018. Jobbat på Bälinge sedan maj 2019 först enbart som dagpersonal, men sedan ht-20 även som instruktör. Jag är Diplomerad hästskötare, utbildad Ridledare och har gått Svensk Ridlärare level 1-utbildningen.

Hästar har varit del av mitt liv i mer än 20 år. Började på ridskola i Sörmland, fick egen häst när jag var 13, ett 14-årigt arabiskt fullblod. Gick naturbruksgymnasium med hästinriktning i Östergötland, tog hästskötardiplom och tappskokompetens. Efter studenten jobbade jag med hopphästar på elitnivå, som hästskötare hos Linda Heed. Där fick jag rida otroligt fina hästar och jobba på internationella tävlingar i Europa. Därefter har jag jobbat som turridningsguide på Nya Zealand, med hopphästar i USA och på seminstation i Sörmland. 

Jag tycker att det är väldigt roligt att jobba med eleverna, se deras glädje och utveckling. Men min hjärtefråga är hästarna och deras välmående!
På bilden är Theo med, en av våra fantastiska ridskolehästar <3

Marie Sannestedt
Instruktör

Presentation kommer!

Moa Bräck
Instruktör och vikarierande stallansvarig

Presentation kommer!

My Sannestedt
Anläggningsansvarig och instruktör

Jag kommer från Uppsala och bor på en liten hästgård utanför Björklinge. På bilden ser ni mig och min D-ponny Ghiza. Jag har tävlat i både hoppning och dressyr men senaste åren har det mest blivit dressyr. Jag är diplomerad hästskötare och har gått Svensk Ridlärare level 1-utbildningen. 

2019 började jag på Ridsportsgymnasiet Strömsholm. Under min praktikperiod i augusti/september 2021 var jag på BäRF för allra första gången. I juni 2022 tog jag studenten och tackade utan tvekan ja till att jobba här! Anledingen till mitt självklara ja är att jag tycker det är lagom stort, väldigt god hästhantering, trevliga medlemmar och fina ridskolehästar.

Vi ses i stallet!