Anläggning öppen igen

Från och med idag, 6/3-19, öppnar vi upp vår anläggning för utomstående ekipage igen (och att uppstallare och ridskoleekipage får lämna anläggningen).

Vi vill att du som kommer på besök ändå tänker lite extra på att förebygga smittor. Det är alltid bra att ha smittskydd i åtanke eftersom det finns många olika smittor som kan vara besvärliga att hantera så som kvarka, hästinfluensa och EHV-1 viruset. Så när du kommer till oss tänk på att:

  • Byta/tvätta kläder om du vistas i flera olika stall! Vistas du i många stall kan det vara en fördel att ha mer än en uppsättning  vardera av din ryttarutrustning.
  • Klappa inte alla hästar! Det kan må vara inbjudande men det ökar också risken för smittspridning och du vet inte hur statusen är för vardera häst.
  • Blanda inte utrustning från andra hästar! Var häst har sina egna ryktsaker, träns och sadel (och benskydd). På ridskolan använder vi det som finns här så undvik att byta till egen utrustning. 
  • Håll koll på din egna häst och de i ditt stall! Om du ska komma hit och träna så vill vi vara garanterade att du inte utsatts för någon form av smitta. Visar någon häst i stallet symptom så som feber eller hosta? Avstå gärna träningen den veckan.
  • Unvik att hänga täcken och kläder i ridhuset/ridbanan! Ha med en påse/kasse där du lägger dina saker eller låt det ligga kvar i transporten.

Om vi alla hjälps åt att tänka på sånna här saker så bidrar vi till ett friskt hästuppland utan smittor.

Tack för visad hänsyn och välkommen till oss!

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter