Bälinge Ryttarförening

Vi är en förening för alla genom hela livet med välkomnande och levande miljö som bedriver utbildning i teori och praktik samt i ridning och hästkunskap under veckans alla dagar.

Vi har ridgrupper på alla nivåer, från knatteridning, nybörjare på såväl ponny som häst till mer specialiserad utbildning. Vi har viss uppstallning av privathästar. Under en vecka har vi i genomsnitt mellan 250-350 besökande.

Klubben anordnar tävlingar för både ponny & häst och vi deltar med lag i hoppning och dressyr på ponny och häst.

Bälinge ryttarförening bildades 1993. Då var klubben mycket liten och ridskolan bestod av ett par lånade hästar och ett tiotal ridande elever i veckan. Sommaren 2010 flyttade vi till anläggningen på Bemersberg utanför Bälinge.

Sommaren 2020 flyttade vi igen, denna gång till Lilla Blomsberg mellan Svista och Lävstalöt. Numera har vi ett 20-tal hästar & ponnier och mer än 200 uppsittingar i veckan. Ridskolan drivs av föreningen vilken är ideell med en styrelse och fast anställd personal.

Föreningens verksamhetsidé är att Bälinge Ryttarförening är en förening för alla genom hela livet. I familjär och välkomnande miljö med god kamratskap erbjuder föreningen en levande verksamhet för alla med intresse för hästar och ridning.

Föreningens vision är att vara den lilla ridskolan med det stora hjärtat.