Börja rida

Vill du börja rida?  Bälinge Ryttarförening är en ponny- och häst ridskola som riktar sig till barn, ungdomar och vuxna. Vi har nivåer som passar alla ambitioner och åldrar. Vi har ponnyer och hästar i olika storlekar och åldrar som är väl utbildade för sitt arbete som ridskolehästar.

Fyll i formuläret här nedan så kontaktar vi dig. Har du tidigare ridvana var god att meddela detta så kan vi enklare hitta en grupp som passar dig.

Välkommen till Bälinge ryttarförening!

Vill du börja rida men har svårt att få ihop tiden? Vi erbjuder terminsridning för alla nivåer, nybörjare till avancerad, samt att
vi erbjuder träningar på helger och lov samt ridläger. Vi erbjuder även drop in ridning två dagar i veckan, hästlekis för barn mellan 3-6 år, samt att det finns möjlighet att köpa enskilda privatlektioner.

Är du osäker på vilken nivå som skulle passa dig eller ditt barn? Vi är måna om att varje elev hamnar i en grupp som är i rätt nivå och våra instruktörer kan efter 1-2ggr avgöra om eleven har hamnat på rätt nivå. Här kan du läsa mer om våra nivåindeldningar och här kan du se schema för aktuell termin. Här finner du aktuell prislista.

För de minsta barnen har vi hästlekis. Hästlekis är ett bra sätt att låta barnen på ett lekfullt sätt vara med i stallet och rida. När de blir äldre är de välkomna att fortsätta i en vanlig ridgrupp. Här kan du läsa mer om hästlekis. Är du istället orolig att du är för gammal? Alla åldrar är välkomna hos oss och det är aldrig försent att börja lära sig rida! Vi har junior -och seniorgrupper i alla nivåer.

Är du vuxen och har rätt till friskvårdsbidrag via ditt jobb? Det går utmärkt att utnyttja friskvårdsbidraget hos oss! Här kan du läsa mer om det.

Vi ser hela tiden till att utbilda våra instruktörer och skolhästar så att du som elev ska få en bra grund i din ridning. Utöver ridning ingår det även teori under lektionstid för att utbilda om hästen och allt som hör stall till. Vi varierar våran ridning i ridhus/ridbana med uteritter i en härlig miljö.