Bälinge ryttarförening är en ridskola som passar alla elever i alla åldrar och olika utbildningsnivå.


Ridskolan drivs i ideell regi av en medlemsvald styrelse och fast anställd personal. Föreningen har en ungdomssektion (US) med en styrelse bestående av barn och ungdomar. US anordnar flertal aktiviteter under terminerna.

Vi erbjuder terminsridning för alla nivåer, nybörjare till avancerad, träningar på helger och lov samt ridläger. Vi erbjuder även drop-in-ridning då och då, hästlekis för barn mellan 3-6 år samt att det finns möjlighet att köpa enskilda privatlektioner.

Hos oss jobbar ett 20-tal hästar i flera storlekar, allt från mindre ponnier till större hästar, och föreningen äger de flesta av hästarna. Alla hästar är trygga i sin roll som lärare åt våra elever och är välutbildade. 
Vi ser hela tiden till att utbilda våra instruktörer och skolhästar så att du som elev ska få en bra grund i din ridning.


Hos oss är det ett 20-tal lektioner per termin innehållande dressyr, hoppning, markarbete samt uteritt i mindre skara. Vi har även grupper som innehåller enbart hoppning eller dressyr samt kurser och ridläger under skollov. Utöver ridning ingår det även teori under lektionstid för att utbilda om hästen och allt som hör stall till. 
Ridgrupperna är indelade efter ett system av nivåer med mål som varje elev ska nå för att komma vidare i sin utbildning. Efter några års riderfarenhet kan en börja i träningsgrupp, vilka är förberedande för att i framtiden kunna tävla. Vi anordnar klubbtävlingar i hoppning och dressyr, samt pay&jumps/dressage under terminen som träningseleverna får delta på. 

För de minsta barnen har vi hästlekis. Hästlekis är ett bra sätt att låta barnen på ett lekfullt sätt vara med i stallet och rida. När de blir äldre är de välkomna att fortsätta i en vanlig ridgrupp. Här kan du läsa mer om hästlekis. Är du istället orolig att du är för gammal? Alla åldrar är välkomna hos oss och det är aldrig försent att lära sig rida! Vi har junior- och seniorgrupper på alla nivåer.

Är du vuxen och har rätt till friskvårdsbidrag via ditt jobb? Det går utmärkt att utnyttja friskvårdsbidraget hos oss! Här kan du läsa mer om det.

Vill du börja rida hos oss? Skicka ett mail till balingeryttarforening@gmail.com, berätta kort om vilken nivå du befinner dig på så kan vi hjälpa till att placera dig i en grupp som passar. 

Hoppas vi ses i stallet!