Hur allting startade:

Bälinge Ryttarförening bildades 1993 och då var klubben mycket liten med ett par lånade hästar och ett tiotal ridande elever i veckan. Den första juli 2010 flyttade vi in i vår nya anläggning på Bemersberg. Ridskolan drivs i klubbens regi och är en ideell förening med en styrelse och fast anställd personal.

Bälinge Ryttarförening är en ponny- och häst ridskola som främst riktar sig till barn och ungdomar men vi erbjuder ridning för vuxna i mindre skala. Vi har ponnyer och hästar i olika storlekar och åldrar. Det är välutbildade och trygga lektionshästar.

På anläggningen bedrivs dagligen en aktiv verksamhet bestående av ridlektioner och kurser. Större delen av året rider vi på vår fina utebana som ligger bredvid stallet och när det blir för kallt så rider vi i vårt ridhus. På Bälinge Ryttarförening rider man terminsvis och varje vecka genomförs ca 30 ridlektioner för ryttare på olika nivåer, allt från helt nybörjare till mer avancerade ryttare. Vi erbjuder träningsgrupper i dressyr och hoppning och vi har ridlektioner för barn och ungdomar med särskilda behov.

Under skolloven anordnas kurser i ridning och häst- och stallskötsel för hästintresserade på olika nivåer och i olika åldrar.

Klubben anordnar tävlingar för både ponny och häst varje år och vi deltar med lag i hoppning och dressyr på ponny och häst.

Till ridskolan och ridklubben är alltid hela familjen välkommen - även om inte alla vill rida.