Bälinge Ryttarförening


Bälinge Ryttarförening bildades 1993 och då var klubben mycket liten med ett par lånade hästar och ett tiotal ridande elever i veckan. Den 1 juli 2010 flyttade vi in i vår nya anläggning på Bemersberg, i Bälinge. Ridskolan drivs i klubbens regi och är en ideell förening med en styrelse och fast anställd personal.

Bälinge Ryttarförening är en ponny- och häst ridskola som  riktar sig till barn, ungdomar och vuxna. Vi har ponnyer och hästar i olika storlekar och åldrar som är väl utbildade för sitt arbete som ridskolehästar. Vi erbjuder terminsridning som är uppdelad på vår -och hösttermin samt att vi erbjuder träning på helger, lov och vardagskvällar. Vi erbjuder även drop in ridning på onsdagar och fredagar samt att det finns möjlighet att köpa enskilda privatlektioner.

Klubben anordnar tävlingar för både ponny och häst varje år och vi deltar med lag i hoppning och dressyr på ponny och häst.


Bälinge Ryttarförenings verksamhetsidé är att Bälinge Ryttarförening är en förening för alla genom hela livet. I familjär och välkomnande miljö med god kamratskap erbjuder föreningen en levande verksamhet för alla med intresse för hästar och ridning.

Bälinge Ryttarförenings vision är att vara den lilla ridskolan med det stora hjärtat.