Ridhusunderlag, ÄNDRADE RIDTIDER och fixarhelg

Äntligen ska underlaget i vårt ridtält förbättras Underlaget har på kort tid försämrats drastiskt till att vara gropigt, hårt och ojämnt fördelat. Det är en säkerhetsrisk både för ryttare och hästar och därför mycket angeläget att åtgärda. Arbetet startar morgonen 19 april och är klart på kvällen 22 april.

Lektionerna anpassas utifrån arbetet
Tältet är helt stängt 19-22 april och får bara beträdas av de som gör jobbet. Vi gör därför lite omflyttningar mm för lektionerna under dessa dagar:

Fredagsgrupperna har avsutten hästkunskap enligt tidigare utskick till de elever det berör.

Lördagens lektioner kommer att genomföras enligt:

  • Lör kl 9 - uteritt
  • Lör kl 10 - uteritt
  • Lör kl 11 - uteritt
  • Lör kl 12 - flyttas till fredag 26 april kl 19
  • Lör kl 14 - genomförs på kvällen kl 18 på ridbanan
  • Lör kl 15 - genomförs kvällen kl 19 på ridbanan

Söndagens lektioner är sedan tidigare inställda pga hästkunskapsveckor.

Måndagens lektioner genomförs enligt oförändrat schema på ridbanan, dvs 19- och 20-grupperna har ridning som vanligt och 17- och 18-gruppernas ridning är inställd pga hästkunskapsveckor.

Fixarhelg - ideella krafter behövs för att få det klart
På lördagen och söndagen (20 och 21/4) består arbetet med ridhusunderlaget främst i att få in och fördela ut ny sand jämt på hela ytan. Till detta behöver vi hjälp av några medlemmar. Det kommer tidvis vara en del fordon i omlopp och därför är aktiviteten just denna gång inte lämpad för små barn.

Under söndagen satsar vi också på att pyssla med fler uppgifter som att måla, kasta skräp, gräva och skruva mm.

Kan du hjälpa till några timmar från kl 10 någon av dagarna? Anmäl dig då i Hippocrates på aktiviteten ”Fixarhelg” som du hittar under Ridskolan/Kurser (avsuttna) eller maila till ridskolan (balingeryttarforening@gmail.com). Ridskolan bjuder på korv och fika till alla som bidrar.

Sponsring
Det känns motiverat att ordna underlaget, men det är också kostsamt. Ridskolan har tacksamt tagit emot sponsring á 5000 kr från några företag så att vi snabbt kan ro detta i land. Tusen tack för det! Det behövs dock mer för att täcka kostnaden. Förhoppningsvis finns någon mer företagare i föreningen som vill bidra till en specifik god sak! Hör i så fall så snart som möjligt av dig till balingeryttarforening@gmail.com

Mindre bidrag tas lika tacksamt emot! Swisha ditt bidrag till
123 018 2063 märk med "Underlag ridhus".

Läs om Swishkampanjen och varför det är bra med nytt underlag här!

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter